суббота, 21 мая 2016 г.

Створення інтерактивних вправ

Створення інтерактивних вправ

Створення навчальних інтерактивних вправ за допомогою ІКТ – особлива форма самостійної діяльності учнів, розумовий розвиток дитини, а головне – становлення творчої, креативної особистості. В наші часи створено безліч цікавих серверів для створення інтерактивних вправ. Використання таких сервісів на уроках значно підвищить рівень засвоєння нового матеріалу учнями, зробить урок цікавим. захоплюючим, динамічним. Сервіси зручні та зрозумілі у використанні, навіть для початківців. Легкість та зручність їх використання значно зменшить час підготовки вчителя до уроку.
LearningApps.org - онлайновий сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Їх можна використовувати в роботі з інтерактивною дошкою, або як індивідуальні вправи для учнів.
Донедавна на сайті http://learningapps.org/ не було доступної української версії інтерфейсу. Зараз українську мову додано до переліку мов інтерфейсу сервісу: перекладені загальні текстові рядки та всі рядки, що стосуються різноманітних вправ.


На сайті доступна велика база завдань, розроблених учителями з різних країн для усіх предметів шкільної програми.

Клацнувши на зображенні значка вправи, відбувається перехід у режим її виконання. На передньому плані видно завдання, сформульоване вчителем, яке закривається після клацання кнопки ОК, що дозволяє перейти до безпосередньої роботи із вправою.

Виконання вправи полягає в інтерактивній роботі з об’єктами, розміщеними на екрані.

Після виконання вправи потрібно клацнути напис Перевірити рішення: відповіді буде перевірено і вказано на можливі помилки. Далі можна внести виправлення і знову перевірити рішення.

JigsawPlanet - онлайн сервіс для генерації пазлів з вихідних графічних зображень (фотографій).

puzzlecup.com  На цьому сайті ви зможете швидко скласти або згенерувати кросворд онлайн для навчання або дозвілля , а також розгадувати кросворди інших відвідувачів сайту .

Картинки по запросу Padlet.com фото
Padlet.com – мережевий сервіс для створення електронної стіни. Сервіс, який дає можливість працювати дистанційно як із учнями, так і з коллегами, впроваджувати елементи дистанційного та «перевернутого навчання». Формами роботи можуть бути групові та індивідуальні заняття на уроках і в позаурочний час. Віртуальна стіна Рadlet безкоштовний Web- ресурс. Для роботи з ним реєстрація не обов’язкова. Стіну Рadlet можна вбудувати у блог, сайт, на будь-який ресурс, де можна застосувати html-код.

Приклади завдань, створених за допомогою сервісів LearningApps.orgjigsawplanet.com,puzzlecup.comPadlet.com можна переглянути на сторінці Онлайн-інтерактив.

Комментариев нет:

Отправить комментарий